Κυριακή, Απριλίου 02, 2006

Περιμένοντας τον Comenius...

Ξύπνησα με καλή διάθεση σήμερα το πρωΐ.
Έβαλα καφέ στην καφετιέρα, κατέβηκα για εφημερίδες και επέστρεψα μετά από μια μικρή βόλτα στο λιμάνι. Καφές έτοιμος, εφημερίδες στοίβα μπροστά μου, η ενημέρωση με περιμένει (δεν αλλάζω το διάβασμα εφημερίδας για κανένα portal στο διαδίκτυο).
Ξαφνικά τρώω μια flashιά και θυμάμαι ότι πριν ένα μήνα περίπου, μαζί με τον Μιχάλη (συνάδελφος πληροφορικάριος) είχαμε πασχίσει να προλάβουμε τις ημερομηνίες για να στείλουμε τις αιτήσεις μας για το πρόγραμμα Comenius.
Το Comenius είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Βθμια εκπαίδευση (περιλαμβάνει ανταλλαγές μαθητών, επικοινωνία σχολείων κ.ά.). Αυτό δίνει την δυνατότητα σε καθηγητές Βθμιας εκπαίδευσης για παρακολούθηση σεμιναρίων σε ευρωπαϊκές πόλεις με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το ΙΚΥ.
Η όλη ετοιμασία της αίτησης ήταν ένα μαρτύριο, ένας γολγοθάς. Αναζήτηση σεμιναρίου, τσεκάρισμα για ανοιχτές θέσεις (βαρέθηκα να στέλνω mail), αναμονή για θετική απάντηση (έπρεπε να έχουμε απάντηση μέσα σε δύο μέρες), προεγγραφή, υπολογισμός εξόδων (διαμονή, μετακινήσεις, αεροπορικά εισητήρια) και τέλος η συμπλήρωση της 18σέλιδης αίτησης.
Τα περισσότερα βέβαια τα έκανε ο Μιχάλης, αφού εγώ, ενώ μας είχε μείνει μόνο μια μέρα, τα είχα τσούξει (πολλά ούζα Κοντιά - τοπικο ούζο) και έκανα ώρες να συνέλθω.
Έτσι, στείλαμε την αίτηση (για σεμινάριο e-learning στηνΡώμη) την τελευταία μέρα...
Είχαμε μια ενημέρωση ότι επειδή η Λήμνος είνα παραμεθόριος περιοχή, θα είχαμε τις απαντήσεις του ΙΚΥ σε ένα μήνα. Βέβαια, ο μήνας πέρασε, αλλά εμείς περιμένουμε.

Ωραία μέρα έξω, ήλιος, χαρά θεού.

Ρε Mike, λες να μαστε τον Σεπτέμβριο στη Ρώμη;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: