Τρίτη, Ιουλίου 19, 2005

Στις 25/6/2005 ...

Μετά από καιρό είπα και γω να γράψω πως πέρασα εκείνο το υπέροχο ΣΚ του Ιουνίου.
Ξεκινήσαμε απογευματάκι Παρασκευής (δυο ζευγάρια) με το αυτοκίνητο του φίλου μου.
Χαλάρα; στο δρόμο και κατα τις 22:00 είμασταν Αθήνα. Το σπίτι στο οποίο θα φιλοξενούμασταν ήταν στην Σαρωνίδα, οπότε σε μισή ωρίτσα είμασταν εκεί. Η παρέα τέλεια (9 άτομα) και ένα σπίτι ονειρεμένο με θέα απερίγραπτη.


Το Σάββατο όλοι είμασταν πορωμένοι και μετά τον καφέ και το μεσημεριανό ξεκινήσαμε για Μαλακάσα. Γύρω στις 17.10 παρκάραμε. Τότε άρχισε το μαρτύριο. 50 λεπτά περπάτημα μέσα στη ζέστη κι όλος ο δρόμος γεμάτο αυτοκίνητα. Όταν επιτέλους φτάσαμε στο Terra Vibe , οι Westefall είχαν ήδη τελειώσει.
Ο Zakk Wylde και οι Black Label Society βγήκαν στην σκηνή και το Terra Vibe άρχισε να ζωντανεύει. Βαριά και δυνατά αμερικάνικα riff ξεσήκωναν το κοινό και ο Zakk έδειξε τις κιθαριστικές του ικανότητες. Παίξιμο πίσω από την πλάτη, σόλο 5 λεπτών με την γλώσσα και άλλα τέτοια που αρέσουν στον κόσμο. Μας τα χάλασε μόνο στο τέλος, που αφιέρωσε το live του στους στρατιώτες των HΠΑ που πολεμούν τους τρομοκράτες. Εκεί έφαγε το μπινελίκι του.
Περίπου στις 20:00 βγήκαν οι Velvet Revolver. Τρομερή εμφάνιση αρχικά ( με έναν αεικίνητο κιθαρίστα-πρώην των Suicidal Tendencies), αλλά κοιλιά στην συνέχεια. Οι λάτρεις των Guns n' Roses και του Slash απογοητετήκαν από την λεγόμενη "μεγαλύτερη hard rock μπάντα στον κόσμο". Μόνο ο Slash προσπάθησε να το σώσει με το κλασσικό καπέλο του και το χοροπηδηχτό παίξιμό του. Προσωπικά με απογοήτευσε ο τραγουδιστής τους (Weiland). Περίμενα περισσότερα από μια μπάντα που παίζει ο Slash και o Duff.Ήταν 21:35. Τα φώτα είχαν πέσει, εμείς είμασταν σαν σαρδέλες και η αδρεναλίνη στο κόκκινο.Ξαφνικά ακούγεται ο Ozzy (πριν εμφανιστεί στην σκηνή) φωνάζοντας ένα ποδοσφαιρικό σύνθημα. Ο κόσμος αφηνίασε και όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες του N.I.B. και όταν εμφανίστηκαν οι 4 ιερείς του heavy metal ο χρόνος σταμάτησε. Πάνω από 40.000 χιλιάδες κόσμου τινάξαν το Terra Vibe στον αέρα και παραληρούσαν μπροστά τους θεούς. Ο ήχος τέλειος και τα κομμάτια έπεφταν σαν κεραυνοί. After Forever, War Pigs (οι σειρήνες μας πήραν τα μυαλά), Iron Man. Όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες του Black Sabbath το κοινό ανατρίχιασε. Βαρύ κι ασήκωτο, οι 40.000 αναπτήρες μας φόβισαν και η τελετή ήταν γεγονός. Τα κομμάτια συνέχισαν να μας θυμίζουν τα νιάτα μας και τα γούστα που βγάλαμε απερίγραπτα. O Ozzy έλεγε συνέχεια " God bless yoy all" και ¨Go fuckin' crazy, Athens".
Παίξανε μιάμιση ώρα και θα το θυμόμαστε για πάντα.
Το πλήρες setlist:

Intro: (επιλογή από διάφορα τραγούδια) / N.I.B / After Forever / War Pigs / Dirty Women / Fairies Wear Boots / (Symptom Of The Universe / Sweet Leaf intro) Electric Funeral / Iron Man / Into The Void / Black Sabbath / The Wizard / (Sabbath Bloody Sabbath intro) Paranoid / Encore: (Sleeping Village intro) Children Of The Grave / Outro: Changes.

Η επιστροφή στην Σαρωνίδα τέλεια, η θέα με το μαρτίνι στο χέρι από το μπαλκόνι με φάτσα τα φώτα της Αίγινας φοβερή και οι κάλοι στα πόδια από το περπάτημα μεγάλοι.

Ι' m going through changes...

Δεν υπάρχουν σχόλια: